Ga terug
Afdrukken
saus van kaas

Recept kaassaus

Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Geschikt voor 8 Personen
Calorieën 174 kcal

Ingrediënten

  • 2 Eetlepels Boter
  • 2 Eetlepels Bloem
  • 250 ml melk
  • 200 gram geraspte kaas cheddar, gouda of een andere kaas naar keuze
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Smelt de boter in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de bloem toe en roer constant gedurende 1 tot 2 minuten totdat het mengsel lichtjes bruin begint te worden.
  3. Giet langzaam de melk in de pan, terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
  4. Blijf roeren totdat de saus begint dik te worden.
  5. Voeg de geraspte kaas toe en blijf roeren tot de kaas volledig gesmolten is en de saus een gladde consistentie heeft bereikt.
  6. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
  7. Als de saus te dik is, kun je wat extra melk toevoegen om de gewenste consistentie te bereiken. Als de saus te dun is, kun je wat extra geraspte kaas toevoegen en opnieuw roeren totdat de kaas volledig is gesmolten.
  8. Serveer de kaassaus direct, terwijl hij nog warm is.