Ga terug
Afdrukken

Recept Joppiesaus

Een heerlijke saus bij snacks of patat die je zelf bakt.
Gang Bijgerecht
Keuken Nederland
Keyword Joppiesaus
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Calorieën 86 kcal

Ingrediënten

  • 1 grote uit in kleine dobbelsteentjes
  • 200 ml Mayonaise
  • 200 ml Ketchup
  • 1 Theelepel Azijn
  • ½ Theelepel Mosterd
  • 1,5 Theelepel Kerriepoeder
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Bak de uien in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze glazig zijn, ongeveer 3 tot 5 minuten.
  2. Blijf een paar eetlepels water toevoegen tijdens het sauteren, zodat de uien niet branden. Daarna laten afkoelen voordat we de saus gaan maken.
  3. Klop in een kom de uien, de mayonaise, de ketchup, de azijn, de mosterd, het kerriepoeder, en breng het op smaak met zout en peper.
  4. Koel serveren en je kunt er van genieten bij elke snack die je eet.