Piri Piri saus wordt vaak gebruikt als smaakmaker en marinade voor vlees, vis en groenten. Het voegt een heerlijke kick toe aan gerechten en geeft ze een uniek karakter.
Gang
Bijgerecht
Keuken
Afrikaans
Keyword
Piri piri saus
Voorbereidingstijd20minuten
Kooktijd5minuten
Totale Tijd25minuten
Geschikt voor1Portie
Calorieën176kcal
Ingrediënten
10Piri Piri pepers
4teentjes knoflook
2eetlepelscitroensap
2eetlepelsazijn
4eetlepelsolijfolie
Zout naar smaak
Bereiding
Begin met het fijnhakken van de Piri Piri pepers en knoflook.
Verhit een beetje olijfolie in een pan en voeg de pepers en knoflook toe. Bak ze kort tot ze zacht zijn.
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Doe de afgekoelde pepers en knoflook in een blender of keukenmachine.
Voeg citroensap, azijn, olijfolie en zout toe.
Mix alles tot een gladde saus.
Proef en voeg indien nodig extra zout of citroensap toe.
Giet de saus in een gesteriliseerde fles en bewaar deze in de koelkast.