Ga terug
Afdrukken
klein

Recept Piri Piri Saus

Piri Piri saus wordt vaak gebruikt als smaakmaker en marinade voor vlees, vis en groenten. Het voegt een heerlijke kick toe aan gerechten en geeft ze een uniek karakter.
Gang Bijgerecht
Keuken Afrikaans
Keyword Piri piri saus
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 176 kcal

Ingrediënten

  • 10 Piri Piri pepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout naar smaak

Bereiding

  1. Begin met het fijnhakken van de Piri Piri pepers en knoflook.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een pan en voeg de pepers en knoflook toe. Bak ze kort tot ze zacht zijn.
  3. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
  4. Doe de afgekoelde pepers en knoflook in een blender of keukenmachine.
  5. Voeg citroensap, azijn, olijfolie en zout toe.
  6. Mix alles tot een gladde saus.
  7. Proef en voeg indien nodig extra zout of citroensap toe.
  8. Giet de saus in een gesteriliseerde fles en bewaar deze in de koelkast.