-
Begin met het voorbereiden van de chili pepers. Als je een minder pittige saus wilt, verwijder dan de zaden en zaadlijsten uit de chili's. Voor een extra pittige harissa, laat je deze zitten.
-
Doe de chili pepers samen met de gepelde teentjes knoflook, zout, komijn, koriander, en karwij (indien gebruikt) in een keukenmachine of vijzel.
-
Maal de ingrediënten tot een pasta. Je kunt kiezen voor een grovere structuur of doorgaan tot het een fijnere pasta wordt.
-
Voeg het citroensap toe en meng goed door.
-
Terwijl de keukenmachine draait, voeg je geleidelijk de olijfolie toe tot de saus de gewenste consistentie bereikt. Het moet smeerbaar zijn, maar niet te vloeibaar.
-
Proef de saus en pas de kruiding aan indien nodig. Als je de saus wat zoeter wilt, kun je een beetje honing toevoegen.
-
Bewaar de harissa in een schone, afgesloten pot in de koelkast. Voor een langere houdbaarheid, bedek de bovenkant van de saus met een dun laagje olijfolie.