Ga terug
Afdrukken
klein

Recept Chimichurri

Let op: De hoeveelheden zijn aanpasbaar naar smaak.
Gang Bijgerecht
Keuken Argentijns
Keyword Chimichurri
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 0 minuten
Rusttijd 20 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 126 kcal

Ingrediënten

  • 1 bosje peterselie fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel oregano Mag gedroogd zijn
  • ½ theelepel rode peper vlokken optioneel, voor wat pit
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 125 ml olijfolie extra vierge
  • Zout naar smaak

Bereiding

  1. Meng de fijngehakte peterselie, knoflook en gedroogde oregano in een kom.
  2. Voeg de rode peper vlokken toe voor extra pit.
  3. Giet de rode wijnazijn in de kom en meng goed.
  4. Giet geleidelijk de olijfolie erbij terwijl je blijft roeren.
  5. Proef en voeg zout toe naar smaak.
  6. Laat de chimichurri minstens 20 minuten rusten voor het beste resultaat.