Afdrukken
Recept Chimichurri
Let op: De hoeveelheden zijn aanpasbaar naar smaak.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 0 minuten
Rusttijd 20 minuten
Totale Tijd 40 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 126 kcal
-
1
bosje
peterselie
fijngehakt
-
3
teentjes
knoflook
fijngehakt
-
1
theelepel
oregano
Mag gedroogd zijn
-
½
theelepel
rode peper vlokken
optioneel, voor wat pit
-
3
eetlepels
rode wijnazijn
-
125
ml
olijfolie
extra vierge
-
Zout naar smaak
-
Meng de fijngehakte peterselie, knoflook en gedroogde oregano in een kom.
-
Voeg de rode peper vlokken toe voor extra pit.
-
Giet de rode wijnazijn in de kom en meng goed.
-
Giet geleidelijk de olijfolie erbij terwijl je blijft roeren.
-
Proef en voeg zout toe naar smaak.
-
Laat de chimichurri minstens 20 minuten rusten voor het beste resultaat.