Ga terug
Afdrukken

Adobo saus met chipotle

Een diepe Mexicaanse saus met verschillende chilipepers en een licht rokerige smaak.

Gang Saus
Keuken Mexicaans
Keyword adobo saus, Chipotle saus
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 15 minuten

Ingrediƫnten

  • 2 hele Chipotle Morita chilipepers
  • 4 hele Ancho chilipepers
  • 4 hele Guajillo chilipepers
  • Olie Zonnebloemolie of olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 blikje tomatenpuree klein blikje van 70 gram
  • 1/2 theelepel Oregano Liefste Mexicaanse
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • Water
  • Zout naar smaak

Bereiding

  1. Snijdt of knip de chilipepers door midden en verwijder alle zaden.

  2. Neem een steelpan en die hier alle chilipepers in en rooster deze korte zodat ze lekker geurig worden. Laat ze niet aanbranden. 3 minuten is voldoende om de olieen in de pepers los te laten komen en de pepers ook wat zacht te maken.

  3. Doe de pepers nu in een kom met water en laat ze daar 15 tot 20 minuten in rehydrateren terwijl je de basis van de saus gaat maken.

  4. Neem de steelpan en bak daar alle overige ingredienten in. Begin met de uien en knoflook en fruit deze even kort aan.

  5. Voeg dan de kruiden toe en bak deze even kort mee.

  6. Daarna voeg je de tomatenpuree toe en bakt het geheel totdat het wat plakkerig begint te worden.

  7. Voeg nu 200ml water toe aan de steelpan en laat dit lekker meesudderen totdat het een egale saus wordt. Dit gaat erg snel. Misschien 1 a 2 minuten.

  8. Haal de chilipepers uit het water en doe deze in de blender of keukenmachine. Voeg ook de saus van de steelpan toe aan de blender of keukenmachine en blenderen maar!

  9. Waar je naar op zoek bent is een consistentie die een beetje chunky is en rood tot donkerrood is. Het mag van je lepel af stromen maar moet niet blijven plakken aan de lepel. Dan heb je de perfecte dikte van de saus gevonden. Is de saus te dik voeg dan langzaam steeds een beetje water toe.

  10. Geniet van deze Adobo saus met chipotle!