Ga terug
Afdrukken

Recept Bolognesesaus

Bolognesesaus met pasta en parmezaanse kaas. Dit recept is voor 4 personen.
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Keyword Bolognesesaus
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 5 uren
Totale Tijd 5 uren 20 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorie├źn 110 kcal

Ingredi├źnten

  • 800 Gram Rundergehakt.
  • 2 Wortels
  • 2 Uien
  • 3 Stengels Bleekselderij
  • 3 Teentjes Knoflook
  • 2 Eetlepels Boter
  • 1 Theelepel Olijfolie
  • 100 Milliliter Droge Rode wijn
  • 2 Blikken Hele Tomaten ongeveer 800 gram uitgelekt gewicht
  • 300 Milliliter Volle Melk
  • 1 Theelepel Rozemarijn
  • 1 Theelepel Tijm
  • Zout en peper

Bereiding

  1. Pers de knoflookteentjes, snipper de ui, snij de wortel en de bleekselderij fijn.
  2. Smelt 2 eetlepels boter in een pan, en voeg 1 theelepel olijfolie toe.
  3. Fruit hierin de gesneden groenten, op laag vuur voor ongeveer 30 minuten.
  4. Let op de groenten mogen niet bruin worden.
  5. Braad in een koekenpan het gehakt aan, doe hier het zout, peper, rozemarijn, en tijm bij.
  6. Als het gehakt mooi bruin van kleur is, dan blus je het af met de rode wijn.
  7. Voeg de melk en de tomaten toe aan het gehakt, en breng dit aan de kook
  8. Doe nu ook de groenten erbij en laat dit alles in 4 tot 5 uur zachtjes gaar stoven.
  9. Serveer de bolognesesaus met een pasta naar keuze, en maak het geheel af door er wat parmezaanse kaas overheen te strooien.