Ga terug
Afdrukken

Recept Bechamelsaus maken

Lekker romig, en na het bakken een heerlijk krokante lasagne, of een ander gerecht.
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Keyword Bechamelsaus
Voorbereidingstijd 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorie├źn 220 kcal

Ingredi├źnten

  • 500 Milliliter Volle melk
  • 60 Gram Tarwebloem
  • 50 Gram Ongezouten roomboter

Bereiding

  1. De boter in een steelpan smelten, maar wel op een laag vuur, en de boter mag niet beginnen te borrelen.
  2. Met een garde of een vork de bloem erdoor mengen, en daarna op een laag vuur 3 minuten laten garen.
  3. Voeg met een garde scheutje voor scheutje de melk toe, en blijf gedurende het toevoegen roeren met de garde. Dus eerst een scheutje erbij doen, dan de melk erdoor roeren, en pas dan de volgende scheut melk
  4. Daarna 2 tot 3 minuten op een laag vuur blijven roeren, en eventueel wat peper en zout toevoegen.
  5. Daarna kan de saus verwerkt worden, en bijvoorbeeld over de ovenschaal met lasagne worden gegoten.