Ga terug
Afdrukken

Recept Zoete chilisaus

Zoet en scherp passen heel goed bij elkaar.
Gang Bijgerecht
Keuken Chinees
Keyword Zoete chilisaus
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 1 uur 30 minuten
Geschikt voor 4 Porties
Calorie├źn 45 kcal

Ingredi├źnten

  • 150 Gram Rode en groene pepers
  • 4 Centimeter Verse gember
  • 6 Teentjes Knoflook
  • Zout en peper
  • 425 Milliliter Tomatenpulp
  • 350 Milliliter Natuurazijn
  • 500 Gram Kristalsuiker

Bereiding

  1. De pepers schoonmaken en grof snijden.
  2. Gember schillen en in kleine stukjes snijden.
  3. Knoflook schoonmaken en fijn snijden.
  4. De stukjes peper, gember, knoflook, en het zout in een keukenmachine doen.
  5. Maal het geheel tot een pasta.
  6. Voeg de tomatenpulp erbij en doe het samen met de suiker in een pan. Breng het eventueel met wat peper en zout op smaak.
  7. Aan de kook brengen en ongeveer 1,5 uur op een laag vuur laten koken, waarbij je de saus regelmatig moet roeren.
  8. Pan van het vuur nemen en de saus in glazen gieten, of af laten koelen en gebruiken.
  9. Heb je het in glazen gegoten de deksel erop draaien en de glazen ondersteboven tien minuten laten staan.
  10. Omdraaien en helemaal laten afkoelen.