Ga terug
Afdrukken

Recept Rode pesto

Maak deze pesto dus met voorkeur met zongedroogde tomaatjes.
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Keyword Rode pesto
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorie├źn 425 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 Teentje Knoflook
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • 20 Gram Parmezaanse kaas
  • 40 Gram Zongedroogde tomaten
  • 2 Gegrilde Paprika's
  • 2 Gekraakte walnoten
  • 1 Handje Basilicum

Bereiding

  1. De Kaas raspen, de zongedroogde tomaten in stukken snijden, en ook de gegrilde paprika's in stuken snijden.
  2. Het teentje knoflook schoonmaken.
  3. Mix en maal de tomaten, de walnoten, de paprika, de basilicum, het teentje knoflook, en de Parmezaanse kaas met een staafmixer of in een keukenmachine.
  4. Ongeveer 30 milliliter olijfolie toevoegen, en nog even mixen. Wordt de pesto te droog kun je nog wat olijfolie extra toevoegen.
  5. Nog op smaak brengen met zout en peper, en natuurlijk even door de pesto mengen.