Ga terug
Afdrukken

Recept Chocoladesaus

Voor deze saus hebben we slechts 3 ingrediënten nodig.
Gang Bijgerecht
Keuken Nederland
Keyword Chocoladesaus
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 268 kcal

Ingrediënten

  • 200 Gram Chocolade
  • 150 Milliliter Slagroom
  • 15 Gram Ongezouten roomboter

Bereiding

  1. Breek de chocolade in kleinere stukken, of nog beter rasp de chocolade.
  2. De slagroom in een steelpan op een laag vuur aan de kook brengen.
  3. Als het kookt de pan van het vuur nemen en de chocolade erdoor roeren. Blijven roeren totdat alle chocolade gesmolten is.
  4. De boter erdoor roeren, en blijven roeren totdat de saus een egale kleur heeft.

Opmerkingen - Tips

Als je de saus wilt bewaren kun je de saus afgedekt in de koelkast bewaren gedurende maximaal een week. Even warm maken en de saus is weer vloeibaar.