Afdrukken
Recept Pindasaus
Een typisch Hollandse saus, die natuurlijk niet van oorsprong uit Nederland komt.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 80 kcal
-
150
Milliliter
Water
-
1
Theelepel
Sambal
-
1
Eetlepel
Bruine suiker
-
2
Eetlepels
Ketjap manis
-
0,5
Limoen
-
5
Eetlepels
Pindakaas
-
De pindakaas in een steelpannetje mengen met het water.
-
Voeg de suiker, de sambal, de ketjap manis toe.
-
Pers de halve limoen en voeg het sap ook toe aan de steelpan.
-
Meng het met een garde of een vork goed door elkaar. Als de saus te dik is voeg je wat water toe, als de saus te dun is een beetje pindakaas.
-
De saus kun je wat pittiger maken door extra sambal toe te voegen, wat zoeter door extra bruine suiker toe te voegen.