Ga terug
Afdrukken

Recept Pindasaus

Een typisch Hollandse saus, die natuurlijk niet van oorsprong uit Nederland komt.
Gang Bijgerecht
Keuken Indonesisch
Keyword Pindasaus
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 80 kcal

Ingrediënten

  • 150 Milliliter Water
  • 1 Theelepel Sambal
  • 1 Eetlepel Bruine suiker
  • 2 Eetlepels Ketjap manis
  • 0,5 Limoen
  • 5 Eetlepels Pindakaas

Bereiding

  1. De pindakaas in een steelpannetje mengen met het water.
  2. Voeg de suiker, de sambal, de ketjap manis toe.
  3. Pers de halve limoen en voeg het sap ook toe aan de steelpan.
  4. Meng het met een garde of een vork goed door elkaar. Als de saus te dik is voeg je wat water toe, als de saus te dun is een beetje pindakaas.
  5. De saus kun je wat pittiger maken door extra sambal toe te voegen, wat zoeter door extra bruine suiker toe te voegen.