Ga terug
Afdrukken

Recept Chinese chilisaus

Je kunt er voor kiezen de saus wat scherper of zoeter te maken

Gang Bijgerecht
Keuken Chinees
Keyword chilisaus
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorie├źn 11 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 Kilo Scherpe Sichuan pepers, die je soms bij de supermarkt ziet liggen, of anders bij een Chinese toko kunt kopen
  • 50 Milliliter Droge sherry
  • 6 Teentjes Knoflook
  • 100 Milliliter Chinese sojasaus
  • 150 Gram Zwarte bonen uit blik of gedroogd. Gedroogd moet je de bonen wel eerst koken zodat deze zacht worden
  • 1,5 Theelepel Zout

Bereiding

  1. Mocht je gedroogde zwarte bonen willen gebruiken deze nu eerst koken. Anders moet je de zwarte bonen eerst goed laten uitlekken.

  2. Het steeltje en uiteinde van de pepers snijden. Als je het wat minder scherp wilt, kun je ook de zaadlijsten en het zaad verwijderen.

  3. De teentjes knoflook schoonmaken.

  4. Hak in een keukenmachine de pepers en de teentjes knoflook fijn malen.

  5. Voeg de Chinese sojasaus toe, en de zwarte bonen. Zout naar smaak toevoegen, de sherry toevoegen, en de saus fijn malen.

  6. Natuurlijk kun je de Chinese chilisaus meteen gebruiken, maar je kunt de saus ook in potjes bewaren voor later gebruik. In de koelkast blijft de saus enkele dagen goed.