Honing mosterd saus
Andere Sauzen

Honing mosterd saus

Honing mosterd saus zelf maken, heb je dit wel eens gedaan? Als je het nog nooit zelf bereid hebt, dan moet je het echt een keer uitproberen. Vanzelfsprekend kun je de saus kant en klaar kopen, maar zelf gemaakt is altijd lekkerder.

Als je aan deze saus denkt, dan weet je waarschijnlijk niet dat het een lekkere saus voor op een broodje met een plakje ham is. Maar ook op een hamburger of bij patat is het een erg lekkere, lichte en simpele saus.

Er zijn natuurlijk nog veel meer gerechten waar je de heerlijke honing mosterd saus voor kunt gebruiken, denk hier bijvoorbeeld aan een stuk kip of vis waar je de saus bij kunt eten.

De saus wordt zoals de naam het al zegt uit mosterd en honing gemaakt, maar ook andere ingrediënten zoals knoflook, olie, en nog veel meer, worden voor de saus gebruikt.

Maar let op, de saus kun je al met 7 ingrediënten maken, en hiervan heb je waarschijnlijk gewoon het meeste in huis.

Recept Honing mosterd saus

Dit recept is voldoende voor één portie.
Gang Bijgerecht
Keuken Nederland
Keyword Honing mosterd saus
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 0 minuten
Totale Tijd 20 minuten
Geschikt voor 1 Portie
Calorieën 300 kcal

Ingrediënten

  • 1 Eetlepel zonnebloemolie
  • 2 Knoflookteentjes
  • 225 Milliliter Kookroom
  • 4 Eetlepels Honing
  • Eetlepel Dijon mosterd
  • 1 Eetlepel Maizena
  • 1 Eetlepel Water

Bereiding

  1. Maak als eerste de knoflookteen schoon, snij deze in erg fijne stukjes.
  2. Optioneel kun je de knoflook ook met een knoflookpers klein maken.
  3. Verwarm een pan met wat olie erin op middelhoog vuur, voeg de knoflookteen toe en fruit deze gedurende 2 tot 3 minuten totdat deze een goudbruine kleur heeft.
  4. Voeg de kookroom, mosterd, en de honing toe, verwarm ook dit op middelhoog vuur.
  5. Roer alles goed door totdat je een egaal mengsel hebt.
  6. Meng de maïzena en wat koud water in een klein bakje samen totdat je een egaal mengsel hebt.
  7. Voeg het mengsel uit maizena en water bij de mosterd, honing, en de rest wat je al in de pan hebt zitten.
  8. Breng de saus gedurende 10 tot 15 minuten aan de kook en laat deze daarna goed afkoelen voordat je de saus gaat serveren.