Chipotle saus is een Mexicaanse chilisaus welke meestal voor gerechten zoals taco’s, wraps of andere traditioneel Mexicaans gerechten gebruikt wordt.
De saus wordt traditioneel uit gerookte Jalapeño pepers bereid.
Wist je dat in Mexico de jalapeno peper de populairste pepersoort is? Deze wordt natuurlijk niet alleen in Mexico, maar ook in Amerika een andere landen graag gegeten en voor verschillende gerechten gebruikt.
Als de peper gerookt wordt, zoals voor dit gerecht, dan verliest de peper ruim 90% van zijn vocht, hierdoor is deze dus optimaal voor verschillende sausen zoals de Chipotle saus.

Recept Chipotle saus
Ingrediënten
- 10 Gram Tomaten ketchup
- 5 Eetlepels Mayonaise
- 50 Milliliter Zure room
- 15 Gram Dijon mosterd
- 15 Milliliter limoensap
- 30 Gram Jalapeño pepers
- 3 Knoflookteentjes
- Zout en peper
Bereiding
- Was de Jalapeño peper goed onder koud water uit de kraan af, snij deze in erg fijne stukjes.
- Maak de knoflookteentjes schoon, snij ook deze in erg fijne stukjes.
- Pak een grote kom, doe de mayonaise, tomatenketchup, zure room, mosterd, en het limoensap erin.
- Roer dit goed door.
- Voeg de stukjes peper, knoflook, en het zout en peper toe.
- Meng alles nog een keer goed door totdat je een egale saus hebt.
- Optioneel kun je de saus nu in een bakje of potje doen en nog een tijdje in de koelkast laten trekken, hierdoor wordt de smaak van de saus wat sterker.
Wilhelmus Hengstmengel heeft een passie voor voortreffelijk eten en heerlijke snacks. Hij heeft een voorliefde ontwikkeld voor verse, regionaal geteelde producten zonder lange aanvoertijden en transportafstanden.